ads

Slider[Style1]

Style2

Style4

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5Αγαπητοί συμπολίτες,
Φίλες και Φίλοι,

Ζούμε σήμερα, μαζί, μια μεγάλη στιγμή!

Ζούμε μια γιορτή! Τη γιορτή της αλλαγής!

Η εμπιστοσύνη και η στήριξή σας, μας φέρνει και πάλι όλους εδώ, μέσα σε λίγες μέρες.

Σας ευχαριστώ για τον αγώνα και τη συμμετοχή σας!

Ανατρέψατε τα δεδομένα! Ανατρέψατε τα κατεστημένα!

Σπάσαμε τους δεσμούς φόβου και εκβιασμού που μας κρατούσαν πίσω τα τελευταία χρόνια.

Την Κυριακή που πέρασε, νικήσαμε το παρελθόν!

Την Κυριακή που έρχεται, κερδίζουμε το μέλλον!

Η συμπαράστασή σας είναι συγκλονιστική! Είναι η δύναμη που κάνει τη διαφορά. Σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά του Δήμου, η φωνή που ακούγεται είναι μία.

 Είναι η φωνή της αλλαγής!

Είναι η φωνή που ζητά κάτι καλύτερο για το Δήμο.

Την Κυριακή που έρχεται η νίκη μας θα είναι η νίκη όλου του Δήμου!

Φίλες και Φίλοι,

Την περασμένη Κυριακή εσείς μας δώσατε την νίκη σε πολλές δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Στην πόλη της Κορίνθου με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των τμημάτων του συνοικισμού, στα Εξαμίλια, στο Σολομό, στον Άσσο και το Λέχαιο με τα μεγάλα ποσοστά, στο Περιγιάλι, στα Αθίκια, στο Αγγελόκαστρο, το Στεφάνι και τον Κουταλά, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ μας ήταν αυτή που ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Οι 5 από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες του δήμου μας , με πρώτη την Πόλη της Κορίνθου γύρισαν την πλάτη στον παλαιοκομματισμό και τον λαϊκισμό.

Οι υπόλοιπες περιοχές τώρα που αποδεσμεύτηκαν από τις προσωπικές υποχρεώσεις θα συμμαχήσουν μαζί μας και θα μας δώσουν τη νίκη.

Μια νίκη για να ξαναδώσουμε και πάλι στο Δήμο την ποιότητα λόγου και έργου που έχασε τα τελευταία χρόνια.

Όλοι μαζί την Κυριακή δίνουμε και πάλι στο Δήμο τη χαμένη του ταυτότητα. Την ταυτότητα της αξιοπρέπειας, της υπευθυνότητας, της θετικής πρότασης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανάπτυξης.

Βάζουμε τέρμα στην αλαζονεία, τις ύβρεις ,τις συκοφαντίες , τις πελατειακές σχέσεις και τους εκβιασμούς.

Φίλες και Φίλοι,

Είναι μια δυσάρεστη αλήθεια, μια σκληρή πραγματικότητα που βλάπτει και αδικεί τον τόπο, αυτό που έχει συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην αρχή, ο απερχόμενος δήμαρχος επιχείρησε να απαξιώσει την προσπάθειά μας. Βλέπετε δεν αντιλαμβανόταν ότι αυτή γεννήθηκε μέσα στην κοινωνία. Την έπλασε κάθε ένας και κάθε μια από εσάς, στην πόλη, στα χωριά, στα χωράφια, στα μαγαζιά, σε κάθε δουλειά. Άνθρωποι από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Στη Συμμαχία Πολιτών συμμάχησαν όλοι, όσοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Να τα αλλάξουν με γνώση, σχέδιο και πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, όταν η απερχόμενη δημοτική αρχή έβλεπε την απήχηση των προτάσεών μας, όταν έβλεπε πως το αίτημα για αλλαγή γινόταν πιο δυνατό όσο περνούσαν οι μέρες, αποφάσισε να ακολουθήσει έναν ολισθηρό δρόμο. Έναν ακραίο, επικίνδυνο, ολισθηρό δρόμο άλλων εποχών. Των εποχών των ύβρεων και των συκοφαντιών. Της λάσπης. Επέλεξαν ένα δρόμο που διχάζει και οδηγεί μόνο σε αδιέξοδα. Και αυτό για να εμποδίσουν τη δυναμική της Συμμαχίας Πολιτών. Να εμποδίσουν τη δική σας φωνή. Τη δική σας συμμετοχή στη μεγάλη προσπάθεια της αλλαγής.

Δώσατε την απάντησή σας!

Προσπάθησαν να μας διχάσουν. Απέτυχαν.
Προσπάθησαν να μας εμποδίσουν. Απέτυχαν.

Πέτυχαν  όμως, να μας κάνουν ακόμη πιο δυνατούς! Ακόμη πιο αποφασισμένους να αλλάξουμε τα δεδομένα! Τα δεδομένα της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της ανευθυνότητας, ενός φθαρμένου συστήματος εξουσίας που την Κυριακή κλείνει τον κύκλο του.

Βλέπετε γύρω σας και μαθαίνετε τι συμβαίνει στην απερχόμενη παράταξη. Ακόμα και τώρα, στην ύστατη στιγμή χρησιμοποιούν τεχνάσματα με τα δικά τους μέσα επικοινωνίας παραποιώντας ή αποκρύπτοντας την αλήθεια στο θέμα των σταυρών προσπαθώντας και πάλι να διχάσουν. Το αποτέλεσμα όμως είναι πως οι ΊΔΙΟΙ διχάζονται! Εμείς μένουμε ενωμένοι, ενώνουμε ακόμα περισσότερες δυνάμεις όχι μόνο για την προσεχή Κυριακή αλλά και για τα επόμενα 5 χρόνια.

Όλα αυτά, τη στιγμή που θα έπρεπε να αγωνίζονται για τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά στο Δήμο μας και για τα οποία φέρουν βαρύτατες ευθύνες.


Τέτοιες συμπεριφορές -θα το επαναλάβω-βλάπτουν και αδικούν τον τόπο. Έτσι δεν πάμε μπροστά. Μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνουμε, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα, σύνεση και κοινή προσπάθεια για να αντιμετωπίσεις τις μεγάλες προκλήσεις.

Θέλω εδώ να είμαι ξεκάθαρος.

Πολιτικές διαφορές μπορεί να υπάρχουν. Η δημοκρατία άλλωστε θέλει διαφορετικές απόψεις. Η δημοκρατία ζει μέσα από τις διαφορετικές απόψεις.

 Αλλά αυτό που έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, την περασμένη Παρασκευή δημιουργήθηκε ένα οξύτατο πρόβλημα υγείας εκατοντάδων συμπολιτών μας, που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ή ζήτησαν εξωτερική ιατρική βοήθεια με έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Απέναντι στο πρόβλημα αυτό, ζήτησα από το δήμο και τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το ΚΕΕΛΠΝΟ να υπάρξει άμεση ενημέρωση των πολιτών για τις αιτίες και τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

Ζήτησα επίσης εκείνες τις δύσκολες ώρες, να πρυτανεύσει η λογική και ένα θέμα δημόσιας υγείας να μην γίνει αντικείμενο ανούσιας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δυστυχώς, αντί οι υπεύθυνοι να επικεντρωθούν στο πρόβλημα και να ενημερώσουν με αντικειμενικότητα την κοινή γνώμη, ξεκίνησαν ένα νέο πρωτοφανή πόλεμο προσωπικής λάσπης, ύβρεων και συκοφάντησης, ώστε να παραπλανήσουν τους πολίτες.

Ξεπέρασαν κάθε όριο. Πλέον η δικαιοσύνη έχει το λόγο.

Δυστυχώς για τον τόπο, η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει εγκλωβιστεί σε μία καταιγίδα αλαζονείας και σφαλμάτων. Μέσα στον πανικό και την αμηχανία απώλειας της φθαρμένης εξουσίας της, ενέπλεξε το νερό στις πιθανές αιτίες.

Το νερό που η ίδια, για προεκλογικούς λόγους, έσπευσε να φέρει χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες διαδικασίες πιστοποίησης και καταλληλότητας του δικτύου ύδρευσης και χωρίς να έχει ελεγχθεί η αξιοπιστία των μετρήσεων που το καθιστούν απολύτως ασφαλές. 

Χωρίς να έχει άδεια χρήσης νερού για περιοχές εκτός της πόλης της Κορίνθου.

Επιβάλλεται να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες πιστοποιήσεις και έλεγχοι από ανεξάρτητες αρχές που θα διασφαλίσουν την ποιότητα του νερού και την καταλληλότητα του δικτύου.

Μόνο έτσι οι πολίτες θα νοιώσουν εμπιστοσύνη και σιγουριά στο νερό που πίνουν.

Επιβάλλεται επίσης να απαντηθούν πολλά και σοβαρά ερωτήματα που δημόσια έχουμε θέσει, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες όλη την αλήθεια:

Αναμιγνύεται το νερό της Στυμφαλίας με νερό γεωτρήσεων ναι ή όχι;

Είναι σπασμένοι οι αγωγοί ύδρευσης εδώ και μέρες σε πολλά σημεία ή όχι;

Οι αναλύσεις που δημοσιεύτηκαν αφορούν νερό μετά την αύξηση του χλωρίου στο δίκτυο ή όχι;

Έχουν βγει τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν από ασθενείς που επιβεβαιώνουν αν ήταν ιογενής ή όχι η ασθένεια;

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους επιχειρούν να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη.

 Με λαβή το ζήτημα του νερού και το σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας που προέκυψε, η απερχόμενη δημοτική αρχή για να καλύψει ανεπάρκεια, προχειρότητα και ευθύνες, καταφεύγει στην ακραία πόλωση και στο φανατισμό.

Αυτός όμως είναι ο δρόμος του διχασμού που οδηγεί μόνο σε αδιέξοδα.

Σε ώρες δύσκολες για όλους, με το Δήμο και τους δημότες μας να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, χρειάζεται απ όλους ψυχραιμία και σύνεση.
Οφείλουμε να ενώνουμε δυνάμεις, όχι να τις διασπάμε.

Ακόμα και για την ιστορική μας ομάδα της Κορίνθου δεν έχουν κάνει ούτε μια αναφορά. Πώς να κάνουν άλλωστε όταν αντί για το καλό της ομάδας κάποιοι κοιτούσαν το προσωπικό – πολιτικό τους όφελος. Αποτέλεσμα αυτής της διαχείρισης , όπως όλοι ξέρετε, είναι ο υποβιβασμός της ομάδας. Και αυτό το αναφέρω καθώς η διοίκησή της έχει στενότατη σχέση με την δημοτική αρχή. Άλλη μια αποτυχία του Δημάρχου και της στενής ομάδας του.

Την Κυριακή όμως , όλοι μαζί, γυρίζουμε σελίδα!

Φίλες και Φίλοι,
Μετά από 35 χρόνια επαγγελματικής πορείας, πήρα την απόφαση να φέρω τη γνώση και την εμπειρία από τις δοκιμασίες αυτής της πορείας στο Δήμο.

Πιστεύω ότι τις προκλήσεις πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε και να δίνουμε μάχες γι' αυτές. Μία μεγάλη τέτοια πρόκληση λοιπόν είναι αυτή της ανάπτυξης του Δήμου.

Επιμένω στην ανάπτυξη γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σταθούμε γερά στα πόδια μας, να βρούμε χρήματα για να κάνουμε έργα υποδομής, να ανοίξουν δουλειές και να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας.
Για να έρθει όμως η ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις.
 Και για να έρθουν επενδύσεις χρειάζονται νέες ιδέες, τολμηρές προτάσεις, χρειάζεται να σκεφτούμε διαφορετικά.

Αυτός ήταν ο στόχος μου όταν πριν λίγους μήνες ανέλαβα την πρωτοβουλία να γίνει η Κόρινθος ένα σημαντικό λιμάνι κρουαζιέρας, μέσα στο πρόγραμμα διεθνών τουριστικών οργανισμών.

Τα πλοία έρχονται στην Κόρινθο με δικές μας πρωτοβουλίες.

 Τελεία και παύλα.

 Δεν μπορεί η απερχόμενη δημοτική αρχή να κωλυσιεργήσει άλλο μετά την Κυριακή των εκλογών.

 Όσο τα καθυστερήσατε τα καθυστερήσατε.

Επιτέλους φεύγετε εσείς για να έρθουν τα κρουαζιερόπλοια.

Ο Δήμος θα πάει μπροστά είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

Φίλες και Φίλοι,

Η επιλογή μας στις εκλογές της Κυριακής, είναι η απάντηση που δίνουμε σε απλά ερωτήματα.

Θα μείνουμε στο χθες, με επαγγελματίες της πολιτικής που έχουν δουλειά την εξουσία, ή θα προχωρήσουμε στο αύριο με ανθρώπους που έχουν αποδείξει μέσα από τη δουλειά τους ότι μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα;

Θα ανεχτούμε ακόμη 5 χρόνια τα κατεστημένα συμφέροντα, τους ίδιους ανθρώπους και τα συστήματα εξουσίας που έχουν κάνει το Δήμο 'μαγαζί τους',

ή θα αλλάξουμε νοοτροπίες με ανθρώπους νέους και άφθαρτους, που πιστεύουν στη διαφάνεια και ανοίγουν το Δήμο σε όλους;

Θα συνεχίσουμε μέσα στην κρίση να χάνουμε ευκαιρίες και να βλέπουμε τις επιχειρήσεις μας να κλείνουν και τους νέους μας να μένουν χωρίς δουλειές,
 ή θα δουλέψουμε με τεχνοκράτες που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις  εργασίας;

Φίλες και Φίλοι,

Θέλω στο σημείο αυτό να απευθυνθώ στους συμπολίτες μας εκείνους που είτε έκαναν διαφορετική επιλογή την προηγούμενη Κυριακή είτε απείχαν από τις εκλογές.

Η αποχή είναι κατανοητή. Μπροστά στην κούραση και στην απογοήτευση πολιτικών που για δεκαετίες είχαν παγιδεύσει τον τόπο στο λαϊκισμό, μπροστά στην αναξιοπιστία των επαγγελματιών της πολιτικής, είναι γεγονός πως πολλοί και ειδικά νέοι άνθρωποι, γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική.

Οι διαφορετικές επιλογές που έκαναν οι συμπολίτες μας την προηγούμενη Κυριακή είναι απολύτως σεβαστές. Η αξία άλλωστε βρίσκεται στη διαφορετικότητα και η δύναμη της δημοκρατίας είναι η δυνατότητα της σύνθεσης διαφορετικών απόψεων.

Αυτές οι δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες για τον τόπο μας.

Σας καλώ λοιπόν να συγκρίνετε και να κρίνετε τις δύο υποψηφιότητες για το Δήμο Κορινθίων.

Να συγκρίνετε και να κρίνετε τον πολιτικό λόγο, τις θέσεις, το πρόγραμμα.

Την τεκμηρίωση των προτάσεων και την επαγγελματική διαδρομή του καθενός.

Την τεχνοκρατική κατάρτιση.

 Να συγκρίνετε και να κρίνετε τις ρεαλιστικές θέσεις για την ανάπτυξη, για την προσέλκυση επενδύσεων, την επαναφορά του Δήμου σε τροχιά προόδου.

Σας ζητώ να αξιολογήσετε το λόγο και τα επιχειρήματα.

Να αξιολογήσετε τον πολιτικό λόγο που ταιριάζει σε μια Ευρωπαϊκή Κόρινθο, μία πόλη, ένα Δήμο, που οφείλει να διεκδικεί και να μάχεται για πόρους και προγράμματα στην Ευρώπη.

Φίλες και Φίλοι που κάνατε μία διαφορετική επιλογή,

Για να πάμε μπροστά, έχουμε ανάγκη από έναν αληθινά δημοκρατικό Δήμο. Και η δημοκρατία χτίζεται πρώτα απ' όλα πάνω στο σεβασμό της διαφορετικής άποψης,
πάνω στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας,
πάνω στο σεβασμό κοινών αρχών.

Ο ρόλος σας στις εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικός.
Δεν αποφασίζετε για κόμματα, ούτε για εθνικές πολιτικές.
Αποφασίζετε όμως για τον τόπο μας και την προοπτική του.

Και αποφασίζετε για το αν ο Δήμος θα αποκτήσει ένα ευρωπαϊκό πρόσωπο κερδίζοντας το στοίχημα της ανάπτυξης με κοινωνική αλληλεγγύη.

Αποφασίζετε για τα παιδιά κ τα εγγόνια σας.Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου παρουσιάσαμε όλοι οι συνδυασμοί τις θέσεις και τα προγράμματά μας. Είδατε όλοι πως οι συνδυασμοί, εκτός της απερχόμενης αρχής, έχουμε αρκετά κοινά.

Έχουμε διαφορές. Έχουμε και πολλά που μας συνδέουν.

Κύριε Ψιλογιαννόπουλε, επιζητάτε την ανατροπή του κατεστημένου. Το ίδιο και εμείς.
Επιζητάτε την καταψήφιση του συστήματος αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων. Το ίδιο κ μείς.

Κύριε Πιέτρη, είπατε πως είστε ενάντιος του κατεστημένου και θέλετε το νέο, το άφθαρτο, το καθαρό. Το ίδιο και μείς.
Θέλετε ανθρώπους με βιογραφικό και ένσημα στο τιμόνι του Δήμου. Το ίδιο και μεις.

Κύριε Καρακάση ως υπέρμαχος των ανθρώπων του μόχθου και της εργατιάς καταδικάστε το σύστημα Πνευματικού, την κλειστή ομάδα που λυμαίνεται τις αναθέσεις, τις προμήθειες και τις αποφάσεις σε βάρος του Κορινθιακού λαού.

Σας καλώ όλους να συστρατευθείτε μαζί μας για την αλλαγή σελίδας και το καλό του τόπου.

Φίλες και Φίλοι,

Η ανανέωση είναι υγεία. Κάνει καλό σε όλους.
Σε αυτούς που φεύγουν και σε αυτούς που έρχονται.
Όπως έχω δημόσια τοποθετηθεί, αυτή η ιστορία των συνεχόμενων, ανεξάντλητων θητειών των Δημάρχων, πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Αν δεν αλλάζεις, φθείρεσαι.

Και όταν φθείρεσαι, απλά, δεν κάνεις καλά τη δουλειά που σου έχουν αναθέσει να κάνεις. Τόσο απλά.
Γι’ αυτό και πρέπει μόνος σου να ανοίγεις το δρόμο στους νέους.


Στο ερώτημα τί Δήμαρχο θέλουμε, εσείς θα δώσετε την απάντηση.

Στο ερώτημα τί Δήμο θέλουμε, την απάντηση θα δώσουμε όλοι μαζί!

Εσείς είστε ο Δήμος.

Με δουλειά και σκληρή προσπάθεια! Σχέδιο και πρόγραμμα για την ανάπτυξη!

Με πίστη στις δυνάμεις μας! Πίστη στην αλλαγή!

Με δουλειές για τους νέους ανθρώπους. Αλληλεγγύη και κοινωνική φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη.

Σας καλώ να φύγουμε μπροστά!

Στείλτε μήνυμα ηχηρό, μήνυμα ενότητας, παντού!

Έρχεται η νίκη της αλλαγής! Η νίκη της δημοκρατίας!

Είμαστε μαζί, σε ένα Δήμο για όλους, που μας χρειάζεται όλους!

Σας ευχαριστώ για όλη αυτή τη στήριξη!

Η νίκη είναι δική μας

Σας ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου που μας δίνετε τη δύναμή σας.

Να είστε όλοι καλά!
About Nanopoulos Press

Συμμαχία Πολιτών - Nanopoulos Press
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top