ads

Slider[Style1]

Style2

Style4

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5

 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έθεσε πολύ νωρίς τα βασικά επιχειρησιακά ζητούμενα από την δημοτική αρχή που θα προκύψει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ζητάμε αποκατάσταση της δημοκρατίας της πόλης,  διαφάνεια και ίσες ευκαιρίες για όλους, αμφίδρομη εποικοδομητική επικοινωνία του δημότη με τις υπηρεσίες και το πολιτικό δυναμικό του Δήμου,  κοινωνική συμμετοχή και αλληλεγγύη, ενίσχυση του brand name της πόλης και ουσιαστική διεκδίκηση στα μεγάλα θέματα της πόλης. 

Σε όλα τα παραπάνω η χρήση τακτικών και τεχνολογιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι επιτακτική ανάγκη αφού σε όλες τις δράσεις υπάρχει η προυπόθεση της ταχείας, αμφίδρομης και ουσιαστικής επικοινωνίας.

Ένα από τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι το δημοτικό διαδικτυακό ραδιόφωνο για το οποίο υπάρχει έτοιμο κοστολογημένο σχέδιο ανάπτυξης μαζί με επιχειρησιακό πλάνο το οποίο περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις και χρήσεις :

1.       Απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

2.       Ειδικές εκπομπές με ευθύνη των δημοτικών παρατάξεων

3.       Μουσική θεματική επένδυση του Open Mall της πόλης ανάλογα με την εποχή

4.       Πολύγλωσση Προβολή Πολιτιστικών και Πολιτισμικών θεμάτων του Δήμου

5.       Υποστήριξη εκστρατειών ενημέρωσης των δημοτών

6.       Υποστήριξη της τοπικής μουσικής παραγωγής με ανάδειξη μουσικών σχημάτων  και φωνητικών συνόλων μέσω ειδικών εκπομπών

7.       Προβολή κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών

8.       Ενημέρωση δράσεων εθελοντικών ομάδων, ενεργών πολιτών και πολιτιστικών συλλόγων

9.       Θεματικές εκπομπές ενημέρωσης με ευθύνη των παραγωγικών τάξεων

10.   Ζωντανή μετάδοση συναυλιών,  ομιλιών, αθλητικών αγώνων κλπ

11.   Κυκλοφοριακή ενημέρωση δημοτών

12.   Έκτακτη ενημέρωση δημοτών σε ζητήματα πολιτικής προστασίας

13.   Θεματικές εκπομπές με την ευθύνη του Πανεπιστημίου και των φοιτητών

14.   Θεματικές εκπομπές εκκλησιαστικού και θρησκευτικού περιεχομένου

15.   Τουριστική προβολή του Δήμου

16.   Αποκεντρωμένες εκπομπές χαμηλού κόστους στα σημεία παραγωγής της πληροφορίας ή εξέλιξης του υπό μετάδοση γεγονότος.  Ο μουσικός παραγωγός θα μπορεί να παράγει εκπομπή από οποιοδήποτε χώρο χωρίς να απαιτείται ειδικά διαμορφωμένο studio.

17.   Προβολή νεανικής επιχειρηματικότητας, δημοτικής αγοράς και επιχειρήσεων

18.   Ενημέρωση δημοτών από τα κοινωνικά ιατρεία

19.   Ηχογραφημένες θεατρικές παραστάσεις από τις θεατρικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο δήμο

20.   Λέσχη ανάγνωσης για ενήλικες

21.   Παραμύθια για παιδιά

22.   Η φωνή των δημοτών με στρογγυλά τραπέζια και συζητήσεις


Η ανάπτυξη του δημοτικού διαδικτυακού ραδιοφώνου εντάσσεται στην κατεύθυνση αξιοποίησης τεχνολογιών και ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό την υποβοήθηση της λειτουργίας του Δήμου προς όφελος όλων των πολιτών. 

Το δημοτικό ραδιόφωνο δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ αλλά θα αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας του Δήμου με πολίτες, επισκέπτες, τουρίστες κλπ.   Το διαδικτυακό ραδιόφωνο  θα ενισχύσει την κοινωνική συμμετοχή και θα επιταχύνει την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην διακυβέρνηση του Δήμου.

Επαγγελματίες των ΜΜΕ,  ενεργοί πολίτες, άνθρωποι του πολιτισμού και αθλητισμού,  επιχειρηματίες και άλλοι θα γίνουν μέλη μιας κυψέλης ανθρωπίνων πόρων  που θα επικοινωνεί ισότιμα, γρήγορα, αποτελεσματικά με τρόπο διαφανή που θα επιτρέπει την διάχυση της πληροφορίας με παγκοσμιοποιημένο τρόπο λόγω της χρήσης του διαδικτύου.  

Η εποπτεία του δημοτικού διαδικτυακού ραδιοφώνου θα γίνεται από δια-παραταξιακή επιτροπή και το ΚΕΠΑΠ ενώ η χρηματοδότησή του θα αφορά τμήμα του προϋπολογισμού για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.  

Η πρόταση που ενσωματώνεται στο πρόγραμμα του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ περιλαμβάνει αναλυτικά κοστολογικά και τεχνικά στοιχεία τόσο για την αρχική επένδυση όσο για τη λειτουργία και συντήρηση του εγχειρήματος. 


ο Λάμπρος Κωστάρας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με
 την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον Βασίλη Νανόπουλο
About Nanopoulos Press

Συμμαχία Πολιτών - Nanopoulos Press
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top