ads

Slider[Style1]

Style2

Style4

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5

Ο Άσσος είναι η κορινθιακή γη που επέλεξα με το σύζυγό μου, Ντινόπουλο Σωτήρη, για να μεγαλώσουμε τα δύο μας παιδιά. Ο Άσσος, τόπος πανέμορφος, πράγματι αξίζει να είναι ο τόπος των παιδικών τους αναμνήσεων.

Στην Αθήνα που γεννήθηκα και μεγάλωσα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην πληροφορική με βαθμό πτυχίου λίαν καλώς.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχα την τύχη να βρεθώ στα κεντρικά γραφεία της ΜOTOR OIL και να αξιολογηθώ θετικά από το διευθυντή μηχανογράφησής της.

Ανάμεσα σε μεγάλες εταιρίες  όπως INTRACOM, INTRASOFT  των οποίων μου άνοιξε την πόρτα, επέλεξα την πρώτη στο Software COMPUTER LOGIC κι εργάστηκα ως μηχανικός του λογισμικού της (software engineer) στα τμήματα τεχνικής υποστήριξης κι ανάπτυξης. Όταν ο Θεός με αξίωσε να δημιουργήσω οικογένεια επέλεξα συνειδητά να σταματήσω την εργασία.

Στον Άσσο, που κατοικώ σχεδόν δέκα χρόνια, με γνωρίζετε μέσω της εικαστικής μου προσφοράς, των σκηνικών κυρίως που με αγάπη έχω ζωγραφίσει για τις θεατρικές παραστάσεις των παιδιών μας, προκειμένου να βοηθηθούν και να εμπνευστούν περισσότερο πάνω στη σκηνή. Θεωρούσα, ειλικρινά, υποχρέωσή μου την κάθε φορά που έβαζα το μικρό μου λιθαράκι στην αξιόλογη δουλειά των πολιτιστικών συλλόγων και στο σπουδαίο παιδευτικό έργο των δασκάλων  που  δίνουν την ψυχή τους για την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μας.

Σήμερα ως πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου  γνωρίζω καλά πως τη νέα σχολική χρονιά, οι αίθουσες του δεν θα επαρκούν για να φιλοξενήσουν τα παιδιά του Άσσου μας. Θα συμφωνήσετε πως η εγγραφή των παιδιών μας σε γειτονικά σχολεία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Το ερώτημα τώρα είναι αν η προσθήκη μιας τρίτης λυόμενης αίθουσας στον αύλειο χώρο του θα είναι λύση πρόσκαιρη  ( ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) και πότε επιτέλους θα ικανοποιηθεί η επιτακτική ανάγκη του σχολείου για δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων.

Γνωρίζουμε ακόμη πως παιδεία δεν είναι μόνο ό,τι γίνεται μέσα στο σχολείο, αλλά και ό,τι γίνεται στην εκκλησία, στα χοροδιδασκαλεία, στα γυμναστήρια και σε όλα τα είδη κοινωνικής συναναστροφής. Οι τοπικές αρχές όφειλαν την αξιοποίηση του κοινοτικού κτιρίου στην πλατεία  του  Άσσου  για τη δημιουργία ενός κέντρου νεότητας με τραπέζια πινγκ-πονγκ, σκακιέρες, Η/Υ, επιτραπέζια παιγνίδια, δανειστική βιβλιοθήκη υπό την επίβλεψη αρμόδιου προσωπικού.

Αναμφισβήτητα η παιδεία αποτελεί πρώτο χρέος. Ωστόσο ποιος θα φέρει αντίρρηση πως παράλληλη μέριμνα έπρεπε να ήταν οι αγρότες, που ρίχνουν ένα ποτάμι ιδρώτα κάνοντας χίλιους κόπους και δεν έχουν λάβει λύση για τους διαλυμένους αγροτικούς δρόμους, ούτε για τα δύο  κεντρικά αυλάκια άρδευσης που χρόνια τώρα επιθυμούν να γίνουν τσιμεντένια.

Ποιος θα φέρει αντίρρηση πως έπρεπε να είχαν βρεθεί  θέσεις εργασίας για τους άνεργους νέους μας,   -έφηβους με όνειρα όταν τους πρωτογνώρισα-, νέους με κατοχυρωμένες γνώσεις ή ταλέντα.

Ποιος θα φέρει αντίρρηση πως η ύπαρξη ενός κοινοτικού ιατρείου για τους ανασφάλιστους συγχωριανούς μας έπρεπε να είχε ρυθμιστεί στα πλαίσια της κοινωνικής τους προστασίας….

Ο κ. Νανόπουλος Βασίλης που ενστερνίζεται τις ανάγκες του τόπου έχει ήδη συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του την επίλυση των προβλημάτων μας. <<… οι ανάγκες απαιτούν άλλη νοοτροπία διοίκησης, ικανά στελέχη, δημιουργική διάθεση, σεβασμό στις απόψεις των δημοτών…>>.
Τέλος, <<τίποτε δε μου αρέσει περισσότερο όταν μιλώ με έναν άνθρωπο παρά να βλέπω να μου φέρνει μιαν αντίρρηση και η αντίρρηση αυτή να στηρίζεται σε ακλόνητα επιχειρήματα>>. (Καζαντζάκης).


Με εκτίμηση,


Μαρία Μακρίδη-Ντινοπούλου

Υποψήφια Σύμβουλος ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΣΟΥAbout Nanopoulos Press

Συμμαχία Πολιτών - Nanopoulos Press
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top