ads

Slider[Style1]

Style2

Style4

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5
Δελτίο τύπου
 

Θέμα : Πρόταση για νόμιμη και οριστική λύση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα στην Κόρινθο

Ο συνδυασμός μας "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" έφερε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Κορινθίων προ ημερησίας διατάξεως το παραπάνω πολύ σοβαρό θέμα.

Επειδή όπως είπε ο κ Πνευματικός αδυνατεί να επιλύσει το θέμα ανέλαβε ο συνδυασμός μας τη μελέτη και πρόταση υλοποίησης  με επικεφαλής ομάδας εργασίας  τον κ.Σπύρο Ζαχαριά.

Συνεργαστήκαμε αποδοτικά με την φιλοζωική οργάνωση Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας και τον πρόεδρο κ. Βασίλη Μεϊδάνη και άλλα πρόσωπα που ενδιαφέρονται για το θέμα  και καταλήξαμε στα εξής .

Σημερινή κατάσταση

1. Στην πόλη της Κορίνθου κυκλοφορούν 100-150 αδέσποτα σκυλιά ,πεινασμένα και κακοποιημένα και για το λόγο αυτό κάνουν επιθέσεις και δαγκώνουν πολίτες.

2. Είναι άγνωστος ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα υπόλοιπα, εκτός πόλεως Κορίνθου, δημοτικά διαμερίσματα.

3. Ο Δήμος Κορινθίων δεν έχει εφαρμόσει το νόμο 4039/2012 και ν. 4235/2014.

4. Η υπάρχουσα κατασκευή στο πεδίο βολής είναι μια κακής ποιότητας περίφραξη και δεν πληρούνται οι προδιαγραφές του νόμου για την φιλοξενία των αδέσποτων σκυλιών.

5. Χωρίς κτηνιατρική φροντίδα και στείρωση τα ζώα αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία –μικρά παιδιά έρχονται σε επαφή με ακαθαρσίες των αρρώστων σκύλων στα πάρκα.

Πρόταση

1. Άμεση σύσταση της 5μελους επιτροπής που προβλέπει ο νόμος και έπρεπε να έχει συσταθεί από 2.2.14  . Μέλη της επιτροπής να είναι εκπρόσωπος του δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , ο κτηνίατρος κ.  Γκίνης Γιαννης ,ο εκπαιδευτής σκύλων κ. Γεωργιάκος Γιαννης , ο Μεϊδάνης Βασίλης πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης και Κωνσταντίνου Σταματία αντιπρόεδρος  . Οι 4 τελευταίοι έχουν ενημερωθεί και αποδεχτεί.

2. Κατασκευή χώρου φιλοξενίας και προσωρινής  παραμονής των ζώων όπως νόμος ορίζει και να υπάρχει   δημοτικό κτηνιατρείο, καθώς και  κυνοκομείο . Αυτό απαιτεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και η άδεια παραχωρείται εντός μηνός. Το κόστος κατασκευής  είναι περίπου 15.000 ευρώ .Η επιδότηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων να επιδιωχθεί .

3. Μέχρις ότου αναθεωρηθεί και εγκριθεί ο προϋπολογισμός του δήμου οι αιρετοί που αμείβονται από το δήμο δηλαδή δήμαρχος ,αντιδήμαρχοι ,πρόεδροι και αντιπρόεδροι νομικών προσώπων κλπ να συνεισφέρουν μηνιαίως το ποσό των 500 ευρώ έκαστος .

4. Η απομάκρυνση όλων των σκύλων από την πόλη να γίνει  από την επιτροπή και με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος .

5. Να γίνει εμβολιασμός και στείρωση όλων των αδέσποτων – κόστος 15000 ευρώ .

6. Να δοθούν για υιοθεσία τα αδέσποτα στην Ελλάδα και στο  εξωτερικό με κόστος μεταφοράς  150 ευρώ για το καθένα στο εξωτερικό

7. Να  δημιουργηθούν σημεία σίτισης για τα αδέσποτα μακριά από σχολεία, κέντρο της πόλης, νοσοκομείο και κυρίως έξω από το χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων  κόστος  πολύ μικρό .

8. Να δοθεί η δυνατότητα δωρεάν στείρωσης στους οικόσιτους σκύλους για να μην αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων στο μέλλον , κόστος  50 ευρώ ανά σκύλο .

9. Να οριστεί χώρος για τον περίπατο πολιτών και σκύλων που τους συνοδεύουν όπως έχει γίνει στο παλαιό Φάληρο στην Αθήνα .Προτείνεται άμεσα να αρχίσει η διερεύνηση της επιβολής προστίμων σε ανεύθυνους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς σε επίπεδο Δήμου Κορίνθου.

10. Για τους σκύλους συνοδείας π.χ τυφλών να δοθούν οι διευκολύνσεις των αδέσποτων δηλαδή κτηνιατρική φροντίδα  δωρεάν και στείρωση . Για όλα τα παραπάνω το κόστος κτηνιάτρου και εκπαιδευτή καθώς και φύλακα στο χώρο φιλοξενίας εκτιμάται στο ποσό των   20.000 ευρώ ετησίως Θεωρείται αυτονόητη η συνεργασία και η υποστήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων .

11. Στα πλαίσια του Άρθρου 18 του Ν.4039/2012, οι αρχές έχουν την υποχρέωση ενημέρωσης των πολιτών και προαγωγής της φιλοζωίας. Βάσει αυτού, πρέπει διοργανώνονται  εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, όσο και από άλλους φορείς

12. Να τοποθετηθούν μέσα στους λογαριασμούς του νερού έντυπα στα οποία θα αναφέρονται οι βασικοί άξονες των ν. 4039/2012 και ν. 4235/2014. (Υποχρεώσεις ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς). Ο φιλοζωικός σύλλογος, αναλαμβάνει τη σύνταξη και αναπαραγωγή του ένθετου.

Γραφείο τύπου ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κόρινθος 27.10.14

About Nanopoulos Press

Συμμαχία Πολιτών - Nanopoulos Press
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top