ads

Slider[Style1]

Style2

Style4

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5
Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κορινθίων της 4ης Νοεμβρίου τα μέλη του συνδυασμού μας Βασίλης Πανταζής και Χρήστος Κορδώσης, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν πολλές από τις επιλογές της σημερινής δημοτικής αρχής σε σοβαρά θέματα που αφορούν ζητήματα διαφάνειας και κακοδιαχείρισης αλλά και επηρεάζουν άμεσα το μέλλον του Δήμου και κυρίως της πόλης της Κορίνθου και συγκεκριμένα:

Ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Ανάδειξη του παλαιού κτιρίου των δημοτικών σφαγείων στην περιοχή Αρχαίο Λιμάνι Κορίνθου».

Διαφωνούμε σαν παράταξη με τις απευθείας αναθέσεις αλλά και την υλοποίηση μελετών χωρίς να έχουν αποφασισθεί και δοθεί στους μελετητές οι θέσεις της δημοτικής αρχής για την επιθυμητή μορφή του κτιρίου.

Ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Ανάπλαση του κέντρου της Κορίνθου, κεντρική πλατεία και περιβάλλοντες πεζόδρομοι και δρόμοι - Ανάπλαση διαμόρφωση παραλιακού μετώπου πόλης Κορίνθου».

Ψηφίσαμε αρνητικά για τους παραπάνω λόγους αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι η προτεινόμενη επέμβαση είναι αποσπασματική και πρόχειρη. Σαν παράταξη θεωρούμε ότι καμία επέμβαση στο κέντρο της Κορίνθου και στο παραλιακό μέτωπο της πόλης δεν πρέπει να επιχειρηθεί αν αυτή δεν είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου το οποίο θα προκύψει από μία πραγματική διαβούλευση με τους φορείς της πόλης και τους κατοίκους της. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους εδώ η απαξίωση και η απομόνωση της Κορίνθου.

Καθορισμός όρων διακήρυξης διενέργειας διαγωνισμού για την εκτέλεση της προμήθειας PARK-N-RIDE: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ προϋπολογισμού 282.215,00 ΕΥΡΩ.

Διαφωνήσαμε για τους παρακάτω λόγους:

Α. Ως προς το περιεχόμενο της μελέτης και ζητάμε να προηγηθεί η εξεύρεση χώρων στάθμευσης και να ακολουθήσει το σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης, το οποίο κρίνουμε σαν εισπρακτικό μηχανισμό και μόνο, ο οποίος θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα ήδη υπάρχουν.

Β. Ζητάμε να γίνει η προβλεπόμενη περίοδος εγγύησης τρία (3) έτη αντί του ενός (1) που προβλέπεται και το κόστος συντήρησης να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Γ. Να απαλειφθούν όσα έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση ιδιωτικού φορέα και αφορούν στην τοποθέτηση πινακίδων στις στάσεις του ΚΤΕΛ και να προβλεφθεί μόνο η ενσωμάτωση στο σύστημα όσων τοποθετήσει ο ίδιος φορέας με δικές του δαπάνες.

Καθορισμός όρων διακήρυξης διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωση ακινήτου του Δήμου εκτάσεως 4,5 στρεμμάτων στη θέση ΚΑΝΤΑΡΕ της Δ.Κ. Αρχαίας Κορίνθου.

Ζητήσαμε αντί της μίσθωσης με αμφίβολα αποτελέσματα και χρήσεις που θα επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των περιοίκων, τη δημιουργία  πλατείας φιλικής με το περιβάλλον και όχι συνέχεια της επιχειρούμενης αποθέωσης της πίσσας και του τσιμέντου, σε συνδυασμό με υπαίθριο χώρο στάθμευσης.

Ορισμός πληρεξούσιων δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών.

Διαφωνούμε στον αυθαίρετο τρόπο ορισμού των δικηγόρων και ζητάμε να γίνεται σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο όπως έχουμε προτείνει στο παρελθόν, προκειμένου ο Δήμος να γίνει πραγματικά Δήμος για Όλους και όχι χώρος πελατειακών συναλλαγών όπως έχει καταντήσει μέχρι σήμερα.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών  για τις πραγματικές ενέργειες και παραλείψεις της σημερινής δημοτικής αρχής, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι και όλες το πραγματικό της πρόσωπο, ένα πρόσωπο συνώνυμο με την αδιαφάνεια και τα μεγάλα λόγια που ποτέ δεν πραγματοποιούνται.

Θεωρούμε χρέος μας να εργασθούμε ώστε να πάψει η κοροϊδία απέναντι στο πρόσωπο των δημοτών του Δήμου Κορινθίων και να προχωρήσουμε με σκληρή εργασία και σχέδιο σε ένα μέλλον που θα έχουν επιλυθεί όλα τα μεγάλα προβλήματα που αυτή η δημοτική αρχή τα προσπερνά χωρίς να τα αγγίζει, έχοντας δώσει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων από αυτά των πολιτών.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥΔελτίο τύπου 06-11-2014

Θέμα : ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 04-11-2014


About Nanopoulos Press

Συμμαχία Πολιτών - Nanopoulos Press
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top