ads

Slider[Style1]

Style2

Style4

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο 1.12.2015

Η "Συμμαχία Πολιτών" κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων προ ημερησίας διάταξης για άλλη μια φορά θέσαμε το θέμα της έλλειψης στοιχείων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης  που έπρεπε να στέλνονται έγκαιρα και ηλεκτρονικά σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε πριν πολύ καιρό.

Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Χασικίδης δεν έδωσε απάντηση γιατί δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα η απόφαση, ελλείψει δε στοιχείων αποσύρθηκε το σοβαρό θέμα της διαχείρισης αποβλήτων.

Θέσαμε επίσης το θέμα της παράνομης κατά τη γνώμη μας σύνθεσης του συμβουλίου του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κάτι που ζητά με έγγραφό της η Περιφέρεια, έχει υλοποιήσει ήδη ο δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας και επιφέρει θέμα νομιμότητας αποφάσεων κλπ.

Η απάντηση ήταν ότι ζητήθηκε πρόσφατα γνωμάτευση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Καταγγείλαμε επίσης την τακτική του κ Πνευματικού ο οποίος με απειλές σε συμβούλους μας και μηνύσεις και αγωγές εναντίον του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, αναφορές στον εισαγγελέα, προσπαθεί να τρομοκρατήσει υπαλλήλους του δήμου και την αντιπολίτευση ώστε να μην του γίνεται καμία κριτική.

Η πρωτοφανής αυτή τακτική του δικομανούς κ Πνευματικού γελοιοποιεί το θεσμό της δημοτικής αρχής, δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα  και τον κόσμο με ελάχιστες εξαιρέσεις πχ της Βορείου Κορέας.

Η αντιπολίτευση έχει υποχρέωση να κάνει κριτική από το θεσμικό της ρόλο και είμαστε πάντοτε προσεκτικοί στις εκφράσεις και τεκμηριωμένοι στις παρεμβάσεις μας.

Εμείς θεωρούμε ότι η αντιπαράθεση στο δήμο μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας είναι πολιτική και όχι ποινική. Εμείς θα συνεχίσουμε με στοιχεία και επιχειρήματα να κάνουμε ερωτήσεις και κριτική.

Περιμένουμε από την άλλη πλευρά να κάνει το ίδιο, με στοιχεία και επιχειρήματα να δίνει απαντήσεις για να κρίνουν οι πολίτες.

Δεν μας φοβίζουν οι μηνύσεις και η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στο δήμο Κορινθίων  από τον κ Πνευματικό και τον κο Παππά ο οποίος κάνοντας πλήρη κωλοτούμπα σε όσα έλεγε στα ΜΜΕ πριν λίγες μέρες, είπε τα ακριβώς αντίθετα στο δημοτικό συμβούλιο.

Θέσαμε επίσης το θέμα των δηλώσεων υποστήριξης του κ Πνευματικού προς τη Συνεταιριστική Τράπεζα με την οποία πράγματι έχει καλές σχέσεις τα τελευταία χρόνια για να διαπιστωθεί ότι ήταν ανέξοδα λόγια, άλλοι να βάλουν τα χρήματά τους ως επένδυση χωρίς καμία πρόθεση ο δήμος να συνεισφέρει ένα ευρώ, όπως απάντησε ο κ Σταυρέλης.

Θέσαμε επίσης ξανά το θέμα της μη απόδοσης στους πολίτες του πάρκινγκ στο λιμάνι που θα βοηθήσει την τόνωση της αγοράς για να πάρουμε απάντηση ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αναμονή της νομιμοποίησης των έργων εκεί .

Έχουμε άδικο εμείς που διερωτόμαστε γιατί έγιναν τα έργα χωρίς νομιμοποίηση ; Ακούστηκε όμως ότι μπορεί να δοθεί σε χρήση στις γιορτές κάτι που είναι καλό να γίνει.

Για τα θέματα λειτουργίας των παιδικών χαρών χωρίς άδειες  και με πολλές ελλείψεις πήραμε την απάντηση ότι ο νόμος φταίει που είναι πολύ αυστηρός και θα μπουν ταμπέλες να ενημερώνουν ότι η χρήση γίνεται με ευθύνη των γονέων.

Αναφερθήκαμε επίσης στην καθυστέρηση  της σωστής διαχείρισης του θέματος με τα αδέσποτα.

Συμφωνήσαμε στα υπόλοιπα θέματα που ήταν ρουτίνας και για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διαφωνώντας μόνο στο ύψος της εγγυητικής επιστολής του ιδιώτη που θα λειτουργήσει το παγοδρόμιο το οποίο θεωρούμε ανεπαρκές.


Περισσότερες πληροφορίες στα βίντεο :


Για το θέμα των μηνύσεων :
Για το θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας :Για τη διακοπή του νερού :
Για το ρόλο του κ. Σταυρέλη :Βασίλης Νανόπουλος
Επικεφαλής του συνδυασμού "Συμμαχία Πολιτών"
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων
About Nanopoulos Press

Συμμαχία Πολιτών - Nanopoulos Press
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top