ads

Slider[Style1]

Style2

Style4

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5Δελτίο τύπου για το δημοτικό συμβούλιο  15.12.2016

Βασίλης Νανόπουλος :

• Η ανάπτυξη και οι βασικές υποδομές πρέπει να είναι το όραμα του δήμου για το 2017 και όχι μόνο.

• Δωρεάν πρέπει να χρησιμοποιούν οι δημότες τις εγκαταστάσεις του δήμου για άθληση και πολιτισμό.


Η "Συμμαχία Πολιτών" κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 15.12.2016 στα  θέματα που συζητήθηκαν, έλαβε τις παρακάτω θέσεις :

Προ ημερήσιας διατάξεως ζητήσαμε για πολλοστή φορά  να  έρθει προς συζήτηση η έγκριση του κανονισμού του ΚΕΠΑΠ,  έτσι ώστε να υπάρχει εγκεκριμένη πολιτική του δήμου στα αθλητικά και πολιτιστικά θέματα. Ο δήμος, τελικά, αντιδρώντας σπασμωδικά – εισήγαγε το θέμα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης – ενώ θα μπορούσε να το είχε φέρει προς συζήτηση και απόφαση (όπως σύσσωμη η μειοψηφία δήλωνε) εδώ και πολλούς μήνες αφού ο κανονισμός ήταν ήδη έτοιμος και κατατεθειμένος. Με τέτοιες όμως αλλοπρόσαλλες τακτικές, το μόνο που πετυχαίνει είναι να δείχνει τις αδυναμίες του και να ομολογεί τις σκοπιμότητές του.

Άποψή μας είναι, ότι οι σύλλογοι και τα σωματεία πρέπει να γνωρίζουν εάν θα φιλοξενηθούν η όχι σε χώρους του δήμου και με ποιούς όρους. Το θέμα τελικά συζητήθηκε και ο κανονισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Η "Συμμαχία Πολιτών" καταψήφισε το θέμα διότι πάγια θέση μας είναι ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι κοινωνικά αγαθά και πρέπει να παρέχονται  δωρεάν από το δήμο. Εκεί όπου η νομοθεσία προβλέπει ανταποδοτικά τέλη είπαμε ότι τα καταβαλλόμενα από τα σωματεία ποσά πρέπει να είναι εντελώς συμβολικά, οι δε επιχορηγήσεις σε συλλόγους και σωματεία να γίνονται από την αρχή του έτους και με κριτήρια όπως: ο αριθμός μελών οι  ανάγκες για συγκεκριμένες δραστηριότητες , οι επιδόσεις κλπ. Το ποσό των 60.000 € που αναμένει να  εισπράξει ο δήμος από τα σωματεία  και συλλόγους, θα μετακυλιστεί  στις συνδρομές των μελών των συλλόγων  που ήδη πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη.

Προ ημερησίας διατάξεως ζητήσαμε να συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο και να δοθεί οριστική λύση για την καθυστέρηση στην πράξη εφαρμογής σχεδίου πόλεως στην περιοχή Μπαθαρίστρα Κορίνθου.

Λόγω της καθυστέρησης αυτής οι κάτοικοι υποφέρουν γιατί δρόμοι δεν έχουν ανοιχτεί, όταν βρέχει οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές, ο φωτισμός είναι ανεπαρκής κλπ. Έχουμε – σύμφωνα με τον κανονισμό - υποβάλλει σχετικό αίτημα με τις υπογραφές πολιτών.

Αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το έτος 2017, η παράταξή μας το καταψήφισε, θεωρώντας  ότι δεν έχει αναπτυξιακούς στόχους, δεν λύνει ούτε προωθεί λύσεις για τα βασικά θέματα υποδομών όπως ύδρευση αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, επέκταση σχεδίων πόλης, κτιριακές ανάγκες των σχολείων, ανάγκη ίδρυσης νέου κοιμητηρίου κλπ.

Επίσης, αναφορικά με την ανακατασκευή της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια),  αντί - όπως η κοινή λογική επιτάσσει  - ο δήμος να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε αυτή να υπαχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και να επιδοτηθεί κατά 50%, αυτός προτείνει να  διατεθούν από το ταμείο του δήμου τρία (3) εκατομμύρια €  για το 2017.

Η πρόταση μας, που υποβλήθηκε και γραπτώς, είναι ότι τα χρήματα του δήμου πρέπει να χρησιμοποιηθούν κυρίως για αναπτυξιακούς σκοπούς πχ βιοτεχνικό / επιχειρηματικό πάρκο καθώς και για τις προαναφερόμενες ελλείψεις στις υποδομές.

Ακόμα, ιεραρχήσαμε και υποβάλαμε τις προτεραιότητες ανά κοινότητα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των κοινοτικών συμβουλίων και αφού προηγουμένως, ο συνδυασμός μας είχε έλθει σε προσωπική επαφή μαζί τους. Υπενθυμίζουμε ότι  τα περισσότερα  κοινοτικά συμβούλια, υποβάλλουν τις ίδιες προτάσεις τα τελευταία  χρόνια γιατί όχι μόνο δεν υλοποιούνται αλλά ούτε καν λαμβάνονται υπ όψιν από την δημοτική αρχή.

Επιπλέον, προτείναμε όπως ο δήμος προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα ευρήματα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Τενέα,  να εκτεθούν σε κατάλληλο χώρο αντί για τα υπόγεια του παλαιού δημαρχείου και έτσι να προσελκύσουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών στην περιοχή.
Επί αυτής της προτάσεώς μας δεν υπήρξε – εκ μέρους της δημοτικής αρχής - καμιά ανταπόκριση.

Καταψηφίσαμε τις αυξήσεις στα τέλη για  τις άδειες των λαϊκών αγορών.

Υπερψηφίσαμε την λειτουργία του Κέντρου δια Βίου Μάθησης, στο δήμο Κορινθίων.

Στα  λοιπά  - διαδικαστικού χαρακτήρα  - θέματα  της ημερήσιας διάταξης, συμφωνήσαμε.


Περισσότερες πληροφορίες στα βίντεο που ακολουθούν :

Βασίλης Νανόπουλος

Επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία  Πολιτών»
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων


About Nanopoulos Press

Συμμαχία Πολιτών - Nanopoulos Press
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top