ads

Slider[Style1]

Style2

Style4

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5Έχουν γραφεί πολλά για τους λόγους που επέφεραν την ήττα της Συμμαχίας Πολιτών στις εκλογές του 2014, για 28 μόλις ψηφοδέλτια. Τότε ο Βασίλης Νανόπουλος δεν είχε μόνο να αντιμετωπίσει το σύστημα εξουσίας που διοικούσε για δέκα χρόνια τον δήμο, αλλά και έναν εσωτερικό πόλεμο, από ορισμένους που ήθελαν να ξεμπερδεύουν μαζί του για πολιτικούς λόγους, ή είχαν δημιουργήσει ήδη σχέσεις με την δημοτική αρχή και δεν ήθελαν να τις διαταράξουν. Ο Βασίλης Νανόπουλος το πλήρωσε αυτό, ωστόσο πλέον έπαθε και …έμαθε. Τον ερχόμενο Μάιο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Πρώτον, γιατί το σύστημα εξουσίας του Δήμου έχει ήδη σπάσει στα δύο, μετά την αποχώρηση Σταυρέλη, ο οποίος ήταν ούτως ή άλλως ο ιθύνων νους στην παράταξη Πνευματικού σε κάθε προεκλογική περίοδο. Δεύτερον επειδή ο ίδιος ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών έχει πλέον την εμπειρία να αντιμετωπίσει καταστάσεις, όπως π.χ. με την μετακίνηση ψηφοφόρων Ρομά σε εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών. Και τρίτον επειδή η ταύτιση των δημοτικών εκλογών με τις εθνικές εκλογές βάζει νέα δεδομένα στην εκλογική διαδικασία .
Ο ίδιος το τελευταίο διάστημα έχει ενισχύσει την αντιπολιτευτική τακτική του μεταφέροντας το βάρος από τις ανούσιες αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο σε παρεμβάσεις πάνω στα κεντρικά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, η οποία είναι και η «αχίλλειος πτέρνα» του σημερινού δημάρχου. Τέτοια παραδείγματα είναι η περίπτωση της διαχείρισης απορριμμάτων, όπου έχει καταθέσει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, η υπερψήφιση (μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες) έργων όπως η πλατεία, αλλά και η καταψήφιση έργων που κρίνεται πως θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο όπως η  ενοικίαση  σε έναν ιδιώτη της Δημοτικής Αγοράς.
Το παράδειγμα διοίκησης των πιο πετυχημένων δημάρχων στην Ελλάδα δείχνει ότι το νέο μοντέλο διοίκησης στην αυτοδιοίκηση είναι το τεχνοκρατικό. Για παράδειγμα στα Τρίκαλα και στην Γλυφάδα, οι δύο δήμαρχοι δεν αναλώνονται μόνο στο σχεδιασμό φαραωνικών έργων, αλλά και στη λειτουργία του δήμου με τρόπο που να κάνει ευκολότερη την ζωή των δημοτών τους. Αυτό το παράδειγμα έχει πει πολλές φορές ότι θα ακολουθήσει ο Βασίλης Νανόπουλος εφαρμόζοντας και στον δήμο, τον τρόπο διοίκησης που τον ανέδειξε ως έναν επιτυχημένο μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα σε μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές. Αλλά και ως έναν μορφωμένο και πολυταξιδεμένο άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να αντλήσει εικόνες και εμπειρίες και να συνδυάσει τα μεγάλα έργα με αυτό που λείπει σήμερα από την πόλη της Κορίνθου: Αισθητική. Νέες ιδέες. Έξυπνες λύσεις.
Τα παραπάνω είναι εύκολο να τα επιβεβαιώσει κανείς αν φέρει στο μυαλό του τον τρόπο με τον οποίο άσκησε την διοίκηση στο Επιμελητήριο. Όλοι θυμούνται πως ο συγκεκριμένος φορέας ήταν άφαντος από την δημόσια ζωή του τόπου μέχρι το 2006. Χρειάστηκε να γίνει πολλή και καλή δουλειά από τον Βασίλη Νανόπουλο για να γίνει κυρίαρχος θεσμός, όχι μόνο οικονομικά, αλλά πολύπλευρα. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο είναι φυσικά οι πανελλήνιες εμπορικές εκθέσεις, οι οποίες έγιναν σημείο πανελλήνιας αναφοράς.
Τέλος, ο Βασίλης Νανόπουλος λόγω του προσωπικού του προφίλ θεωρείται ικανότερος και καταλληλότερος κάθε άλλου στο να διαμορφώσει συνθήκες συμμαχίας με ετερόκλητες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Όλα αυτά οι πολίτες  δεν μπορούν  να τα αγνοήσουν. Και δεν θα τα αγνοήσουν .  
Αριστείδης ο Δίκαιος


Πηγή : Moriasnews.gr

About Nanopoulos Press

Συμμαχία Πολιτών - Nanopoulos Press
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top