ads

Slider[Style1]

Style2

Style4

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5Φίλες και φίλοι , σας καλωσορίζω στην σημερινή εκδήλωση της Συμμαχίας Πολιτών και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας .

Η  εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που αφορούν την καθημερινότητα των Κορινθίων και έχουν στόχο να αλλάξουν προς το καλύτερο τον τρόπο της ζωής μας.

Σήμερα δεν θα ακούσετε από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Κορινθίων μια κλασσικού τύπου τοποθέτηση για προεκλογικούς λόγους.

Τόσο εγώ όσο και οι ομιλητές που θα ακολουθήσουν δεν θα μιλήσουμε για τη διαχείριση των σκουπιδιών και δεν θα επαναλάβουμε όσα έχουν λεχθεί για εργοστάσιο σκουπιδιών για διαχείριση με ΣΔΙΤ η όχι κλπ.

Θεωρώ ότι το θέμα των σκουπιδιών όπως και κάθε άλλο σημαντικό στο δήμο Κορινθίων πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σε άλλη βάση.

Με νέες ιδέες , με έξυπνες λύσεις έξω από τα όρια και τα πλαίσια που είχαμε μέχρι σήμερα Με ένα νέο και πρωτοποριακό τρόπο. Με φαντασία και πρωτοβουλίες που δίνουν αξία.

Θεωρώ ότι πρέπει να υψώσουμε τον πήχη των απαιτήσεων μας και των προδιαγραφών πολύ ψηλά .
θέλουμε την πόλη της Κορίνθου και τα χωριά μας πεντακάθαρα κάθε μέρα  και τους κατοίκους να ξεκινούν τη μέρα τους χαρούμενοι. Να μην υπάρχουν σκουπίδια γύρω από γεμάτους κάδους και στους δρόμους.

Μιλώ για αλλαγή νοοτροπίας στις καθημερινές πρακτικές που περιλαμβάνει και θέματα αγωγής και συμπεριφοράς.

Και βέβαια  η ηγεσία δια του παραδείγματος από πλευράς δήμου είναι απαραίτητη.

Όλα αυτά δίνουν το θέμα της σημερινής συζήτησης μας.

Παράλληλα με όσα γίνονται σήμερα από το δήμο και την συνεργασία του με την ΕΕΑΑ για την καθαριότητα , θα μιλήσουμε και την δραστική  μείωση του όγκου των σκουπιδιών χωρίς έξοδα για το δήμο  με την ανταποδοτική ανακύκλωση .

Στην οθόνη βλέπετε 3 φωτογραφίες, οι δυο πρώτες είναι από πρόσφατη επίσκεψη στη Μόσχα  όπου ειδικό μηχάνημα πλένει το δρόμο και ο οδοκαθαριστής με στολή και εξοπλισμό μαζεύει σκουπίδια . Η άλλη  φωτογραφία δείχνει κεντρικό δρόμο της Κορίνθου και  οδοκαθαριστή χωρίς στολή και χωρίς εξοπλισμό να σέρνει τη σακούλα των απορριμμάτων .

Οι δρόμοι της Κορίνθου πλένονται αλλά μόνο όταν βρέχει . Οι δήμοι στο εξωτερικό αλλά και αρκετοί στην Ελλάδα πλένουν τους πεζοδρόμους καθημερνά και έτσι πρέπει να κάνουμε και εμείς.

Πριν 20 περίπου χρόνια βρέθηκα στη Βαρκελώνη όπου έβλεπα κάθε πρωί να καθαρίζει την παραλία ειδικό μηχάνημα , δεν μπορούμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο;

Χθες ήμουν στο δημοτικό στάδιο  της Κορίνθου με έναν καλό φίλο από την Πάτρα για να παρακολουθήσω τον αγώνα της Κόρινθος 06 με την Παναχαϊκή. Ρώτησα το φίλο μου τα καθίσματα στο γήπεδο σας  έχουν τα χάλια των δικών μας ; Μου απάντησε είναι και τα δικά μας παλιά αλλά εμείς τα πλένουμε πριν από κάθε αγώνα και είναι καθαρά όχι όπως τα βρώμικα δικά σας . Είναι θέμα κόστους ή χρόνου να πλυθούν τα καθίσματα με το ειδικό πλυστικό μηχάνημα ; Προφανώς όχι αλλά έχουμε συνηθίσει στην κατάσταση αυτή .

Πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες όλοι. Και πρώτος ο Δήμος να δέσει το παράδειγμα του σεβασμού στους πολίτες ,τους εργαζομένους στη καθαρότητα, το περιβάλλον και τις βασικές αρχές διοίκησης .
Θα σας δώσω μερικές μόνο προτάσεις που δεν κοστίζουν πολύ αλλά αλλάζουν αμέσως το επίπεδο καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαρότητα να ξεκινούν τη δουλειά τους αλλάζοντας ρούχα φορώντας τη στολή εργασίας  στα αποδυτήρια που θα φτιάξει ο δήμος . Να  παίρνουν οι οδοκαθαριστές τα μέσα ατομικής προστασίας και τον εξοπλισμό τους , καρότσια κλπ. για να κάνουν ξεκούραστα και αποδοτικά τη δουλειά τους.

Να πηγαίνουν στον τόπο εργασίας τους όπου έχει ανακοινωθεί ο τομέας ευθύνης τους και τι πρέπει να κάνουν . Πρέπει να υπάρξουν περιγραφή εργασίας και σχετική εκπαίδευση που δεν υπάρχουν σήμερα . Να τελειώνουν τη δουλειά τους ,να κάνουν το μπάνιο τους στα λουτρά που θα φτιάξει ο δήμος ,να αλλάζουν ρούχα και καθαροί πηγαίνουν στο σπίτι και την οικογένεια τους . Αυτό το σεβασμό απέναντι τους δεν νομίζετε ότι θα τον επιστρέψουν στο πολλαπλάσιο στους πολίτες ;

Οι πολίτες όταν βλέπουν την πόλη καθαρή θα τη σεβαστούν και δεν θα πετάνε παντού τα σκουπίδια , σήμερα όπου βλέπουν  σωρό τα σκουπίδια προσθέτουν και άλλο ένα  κακώς βέβαια αλλά είναι ανθρώπινο.

Τα μηχανήματα του δήμου που είναι απαρχαιωμένα θέλουν αντικατάσταση και συντήρηση ιδίως εκείνα που πλένουν τους κάδους οι οποίοι έχουν πολλά χρόνια να πλυθούν .

Και βέβαια οι χαλασμένοι κάδοι θέλουν επισκευή η αντικατάσταση και είναι πολλοί .

Κυρίαρχο επίσης είναι με επιστημονικό τρόπο να σχεδιαστούν και να ανακοινωθούν οι διαδρομές των απορριμματοφόρων , ο έλεγχος πληρότητας τους , οι ημερομηνίες παραλαβής ειδικών απορριμμάτων όπως τα ογκώδη κλπ.

Όλη αυτή η πληροφορία και το σχέδιο του δήμου να είναι διαθέσιμα και αναρτημένα στην ιστοσελίδα του δήμου .υπάρχουν μελέτες που δεν έχουν αξιοποιηθεί από το δήμο για την καλύτερη τοποθέτηση των κάδων και τον έλεγχο της κατάστασης τους.

Για να ξέρουν οι πολίτες και να  βγάζουν τα σκουπίδια λίγο πριν περάσει το απορριμματοφόρο .
Σήμερα μας ενοχλεί και σωστά που μένουν ηλεκτρικές συσκευές , στρώματα ,κλαδιά στο δρόμο για εβδομάδες . Ελάτε όμως στη θέση του πολίτη που θέλει το χώρο του καθαρό αλλά δεν ξέρει πότε πρέπει να βγάλει τα σκουπίδια του για να μαζευτούν σύντομα .

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να εκπαιδεύσουμε και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον όλων για να μειώσουμε τον όγκο των σκουπιδιών που στέλνουμε στους κάδους απορριμμάτων.

Νομίζω ότι όλα τα παιδιά από τα σχολεία μας πρέπει να επισκεφθούν το πάρκο ανακύκλωσης στους Αγίους Αναργύρους  για να μάθουν την ανακύκλωση και να επηρεάσουν τους γονείς τους.

Για τα θέματα όμως αυτά θα μιλήσουν οι επόμενοι ομιλητές.About Nanopoulos Press

Συμμαχία Πολιτών - Nanopoulos Press
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top