ads

Slider[Style1]

Style2

Style4

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5
Όταν μια φωτογραφία μπορεί να διατυπώσει χίλιες λέξεις ,είναι πιο αποτελεσματική απο μια “γροθιά στο στομάχι”.

Χθες ο Βασίλης Νανόπουλος κατά την ολιγόλεπτη ομιλία του πρόβαλε στην οθόνη 3 φωτογραφίες, απο την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μόσχα.

Εκεί λοιπόν είδαμε ένα ειδικό μηχάνημα να πλένει τον δρόμο και ο οδοκαθαριστής με την στολή του και τον εξοπλισμό του να μαζεύει τα σκουπίδια.

Η αντιπαραβολή με τα Κορινθιακά δεδομένα πράγματι εντυπωσιακή. Φωτογραφία με έναν κεντρικό δρόμο της Κορίνθου και έναν οδοκαθαριστή χωρίς στολή ,χωρίς εξοπλισμό να σέρνει μια τεράστια μαύρη σακούλα των απορριμμάτων.

Οι δρόμοι της Κορίνθου πλένονται αλλά μόνο όταν βρέχει . Οι δήμοι στο εξωτερικό αλλά και αρκετοί  στην Ελλάδα πλένουν τους πεζοδρόμους καθημερνά και έτσι πρέπει να κάνουμε και εμείς .” δήλωσε ο Βασίλης Νανόπουλος.

Και ποιος θα διαφωνήσει γι αυτό;Ούτε ο αντιδήμαρχος της Καθαριότητας  δεν διαφώνησε .
Το κέντρο της πόλης είναι πιο βρώμικο απο ποτέ.

“Πριν 20 περίπου χρόνια βρέθηκα στη Βαρκελώνη όπου έβλεπα κάθε πρωί να καθαρίζει την παραλία ειδικό μηχάνημα , δεν μπορούμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο ?”αναρωτήθηκε ο κ. Νανόπουλος.

Tο ίδιο σοκ είχα πάθει κι εγώ πριν κάποια χρόνια όταν ένα πρωινό έπινα τον καφέ μου στην παραλία του …γειτονικού Λουτρακίου ,όταν είδα μηχάνημα να καθαρίζει την παραλία. Έτσι κατάλαβα για ποιο λόγο τα βότσαλα του Λουτρακίου μοιάζουν πάντα “ξεσκονισμένα” ενώ οι δικές μας παραλίες έχουν πάντα μια μορφή βαθιάς εγκατάλειψης.Να σημειώσω βέβαια πως εδώ συνυπεύθυνοι είναι και οι λουόμενοι και οι καταστηματάρχες. Αλλά το θέμα των εγκατελλειμένων παραλιών έχει πάρει την μορφή επιδημίας στο δήμο Κορινθίων.

“Χθες ήμουν στο δημοτικό στάδιο  της Κορίνθου με έναν καλό φίλο από την Πάτρα για να παρακολουθήσω τον αγώνα της Κόρινθος 06 με την Παναχαϊκή . Ρώτησα το φίλο μου τα καθίσματα στο γήπεδο σας  έχουν τα χάλια των δικών μας ?Μου απάντησε είναι και τα δικα μας παλιά αλλά εμείς τα πλένουμε πριν από κάθε αγώνα και είναι καθαρά όχι όπως τα βρώμικα δικα σας . Είναι θέμα κόστους η χρόνου να πλυθούν και καθίσματα με το ειδικό πλυστικό μηχάνημα ? Προφανώς όχι αλλά εχουμε συνηθίσει στην κατάσταση αυτή .”δήλωσε ο Βασίλης Νανόπουλος.

Η αλήθεια είναι πως όλοι, δήμος και πολίτες πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες και νοοτροπία στον δήμο Κορινθίων.

Θα συμφωνήσουμε με τον κ. Νανόπουλο “πως  πρώτος ο δήμος πρέπει να δώσει το παράδειγμα του σεβασμού στους πολίτες ,τους εργαζομένους στη καθαρότητα , το περιβάλλον και τις βασικές αρχές διοίκησης .”

Θυμάμαι, πως στα χρυσά χρόνια του Ξυλοκάστρου, επί δημαρχίας Σκούρα, είχε εστιάσει ο δήμος στα θέματα καθαριότητας.Θυμάμαι πόσο αγώνα  είχε κάνει ο δήμος σε προσωπικό και δημότες για να μείνει η πόλη καθαρή. Μάλιστα ο ίδιος ο Δ. Σκούρας είχε ανεβάσει τον πήχη ,αποτρέποντας τους Ξυλοκαστρίτες να πετούν τα τσιγάρα τους στους δρόμους. Έτσι έβγαινε βόλτα κάθε απόγευμα στον παραλιακό δρόμο του Ξυλοκάστρου και μάζευε ο ίδιος τα αποτσίγαρα…Ποιος πολίτης ,υπάλληλος, θα μπορούσε να τον αγνοήσει;

Οι προτάσεις του κ. Νανόπουλου αρκετά ενδιαφέρουσες, οι οποίες ουσιαστικά υπογραμμίζουν και το πρόβλημα που υπάρχει στην Κόρινθο.

Οι εργαζόμενοι στην καθαρότητα να ξεκινούν τη δουλειά τους αλλάζοντας ρούχα φορώντας τη στολή εργασίας  στα αποδυτήρια που θα φτιάξει ο δήμος . Να  παίρνουν οι οδοκαθαριστές τα μέσα ατομικής προστασίας και τον εξοπλισμό τους , καρότσια κλπ. για να κάνουν ξεκούραστα και αποδοτικά τη δουλειά τους.

Να πηγαίνουν στον τόπο εργασίας τους όπου έχει ανακοινωθεί ο τομέας ευθύνης τους και να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν . Πρέπει να υπάρξουν περιγραφή εργασίας και σχετική εκπαίδευση που δεν υπάρχουν σήμερα . Να τελειώνουν τη δουλειά τους ,να κάνουν το μπάνιο τους στα λουτρά που θα φτιάξει ο δήμος ,να αλλάζουν ρούχα και καθαροί να πηγαίνουν στο σπίτι και στην οικογένεια τους . Αυτό το σεβασμό απέναντι τους δεν νομίζετε ότι θα τον επιστρέψουν στο πολλαπλάσιο στους πολίτες ? Οι πολίτες όταν βλέπουν την πόλη καθαρή θα τη σεβαστούν και δεν θα πετάνε παντού τα σκουπίδια , σήμερα όπου βλέπουν  σωρό τα σκουπίδια προσθέτουν και άλλο ένα  κακώς βέβαια αλλά είναι ανθρώπινο .

Τα μηχανήματα του δήμου που είναι απαρχαιωμένα θέλουν αντικατάσταση και συντήρηση ιδίως εκείνα που πλένουν τους κάδους οι οποίοι έχουν πολλά χρονια να πλυθούν .

Και βέβαια οι χαλασμένοι κάδοι θέλουν επισκευή ή αντικατάσταση και είναι πολλοί .

Κυρίαρχο επίσης είναι με επιστημονικό τρόπο να σχεδιαστούν και να ανακοινωθούν οι διαδρομές των απορριμματοφόρων , ο έλεγχος πληρότητας τους , οι ημερομηνίες παραλαβής ειδικών απορριμμάτων όπως τα ογκώδη κλπ.

Όλη αυτή η πληροφορία και το σχέδιο του δήμου να είναι διαθέσιμα και αναρτημένα στην ιστοσελίδα του δήμου .Υπάρχουν μελέτες που δεν έχουν αξιοποιηθεί από το δήμο για την καλύτερη τοποθέτηση των κάδων και τον έλεγχο της κατάστασης τους .

Για να ξέρουν οι πολίτες και να  βγάζουν τα σκουπίδια λίγο πριν περάσει το απορριμματοφόρο .
Σήμερα μας ενοχλεί και σωστά που μένουν ηλεκτρικές συσκευές , στρώματα ,κλαδιά στο δρόμο για εβδομάδες . Ελάτε όμως στη θέση του πολίτη που θέλει το χώρο του καθαρό αλλά δεν ξέρει πότε πρέπει να βγάλει τα σκουπίδια του για να μαζευτούν σύντομα .” κατέληξε ο κ. Νανόπουλος

Τζενη  Σουκαρά


Πηγή : Moriasnews.gr


About Nanopoulos Press

Συμμαχία Πολιτών - Nanopoulos Press
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top