ads

Slider[Style1]

Style2

Style4

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5


Για την αλλαγή στο Δήμο Κορινθίων - Για ένα Δήμο για όλους

Ο Βασίλης Μπαλάφας είναι Τεχνολόγος Πληροφορικής & Δικτύων και Διεθνολόγος/Πολιτικός Επιστήμων. Γεννήθηκε και ζει στην Κόρινθο, γιος του Πολιτικού Μηχανικού Αριστείδη Μπαλάφα και της Καθηγήτριας Γαλλικών Κίττυς Μπαλάφα, είναι έγγαμος και πατέρας μιας κόρης. Σπούδασε Τηλεπληροφορική και Διοίκηση στο ΑΤΕΙ Ηπείρου. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Επικοινωνίες Δεδομένων (MSc in Data Communications - U of Kingston) και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές, στην κατεύθυνση της Διακυβέρνησης (MA in International Relations and Policies - Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Κορίνθου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με υποτροφία υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης). Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση (MA in Local and Regional Government and Development) από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης σε σύμπραξη με 4 Πανεπιστήμια της χώρας (Πελοποννήσου, Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιου Πειραιώς). Από το Μάρτιο του 2016 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον για το ρόλο της Ενέργειας στη Διεθνή Πολιτική. Τον Ιούνιο του 2015 εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων» το βιβλίο του με τίτλο «Ο Αγωγός Burgas-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή Πολιτική». Πρόσφατα εκδόθηκαν 2 νέα βιβλία, ένα στη Νέα Υόρκη με θέμα την Ενεργειακή Ασφάλεια και ένα στην Αθήνα με θέμα την οργανωσιακή αλλαγή στο Δημόσιο Τομέα, στα οποία συμμετέχει με 2 δικά του κεφάλαια.

Είναι μεταπτυχιακός ερευνητής στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέλος της ΕΠΥ (Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών), του ΕΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων) και του GPSG (Greek Politics Specialist Group of the UK's Political Studies Association –PSA). Μελέτες και επιστημονικά άρθρα του έχουν παρουσιαστεί και δημοσιευτεί σε συνέδρια και περιοδικά της Ελλάδος και του εξωτερικού. Μιλά άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.
Είναι επίσης πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων του ΕΚεΠις, επιπέδου Β’, και κάνει μαθήματα σχετικά με τα γνωστικά του αντικείμενα. Εργάζεται στο Τμήμα Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στη Motor Oil Hellas, στον Ο.Τ.Ε. και αλλού.
Η ενασχόλησή του με τα δημόσια πράγματα ξεκινά από τα μαθητικά του χρόνια με διακρίσεις όπως η συμμετοχή του στη διοργάνωση «Euroscola» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που απευθυνόταν σε μαθητές με άριστη επίδοση στο μάθημα της Έκθεση σχετικά με ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη δράση και διετέλεσε επί 3 θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών του Τμήματος στο οποίο φοίτησε. Με την επιστροφή του στην Κόρινθο ανέπτυξε έντονη δράση στα κοινά, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και είναι γνωστή μέσα από πλούσια αρθρογραφία και πλήθος δημοσίων παρεμβάσεων. Παρεμβάσεις, άρθρα, θέσεις και συνεντεύξεις του είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και στον έντυπο τύπο σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Διατηρεί την ιστοσελίδα balafas.gr και διατηρεί προφίλ και σελίδες στα κυριότερα ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχεδόν από την αρχή εμφάνισής τους, όπου επίσης μπορεί να βρει κανείς πολλά στοιχεία από τις δράσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις του.
Η συνεργασία του με το Βασίλη Νανόπουλο είναι μακρά και πλούσια από τα πρώτα χρόνια της Προεδρίας του στο Επιμελητήριο Κορινθίας, σε εθελοντική βάση με κύριο άξονα την πανελλαδική Έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ». Πέρα από την διαπροσωπική σχέση που αναπτύχθηκε, ο Βασίλης υπήρξε και από τους πρώτους που πίστεψαν στο όραμα του Βασίλη Νανόπουλου για το Δήμο Κορινθίων και τις δυνατότητές του για να δημιουργήσει έναν καλύτερο δήμο για όλους. Όπως το 2014, έτσι και αυτή τη φορά είναι σταθερά στο πλευρό του για να ευοδωθεί ο μεγάλος στόχος, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε επιτέλους όσα μας αξίζουν στο Δήμο Κορινθίων.

About Nanopoulos Press

Συμμαχία Πολιτών - Nanopoulos Press
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top